Stanice za uklanjanje naslaga ugljika iz unutrašnjosti motora vozila

Čišćenje dizni za gorivo

Zašto se mlaznice goriva (dizne) prljaju?

nettoyage-injecteur30011910-300x119Mlaznica goriva je komponenta motora koja se nalazi ili na otvoru cilindra ili u usisnoj grani. To je mala brizgaljka u koju ulazi tekuće gorivo pod velikim pritiskom. Funkcionira kao mini wash.

Današnji sistemi su jači i efikasniji te zauzvrat poboljšavaju performanse i manje zagađuju. Mlaznica goriva je skup i delikatan dio koji se rijetko kvari no moguće je da se zaštopa i pokvari.

Kada se mlaznica začepi, naslage čađe smetaju normalnom raspršivanju goriva te tako utječu na rad motora. Neispravna mlaznica uzrokuje loš rad motora na leru i slabije ubrzanje zbog manjka snage. Naslage čađe i nakupljena smola su glavni uzroci propadanja mlaznice goriva.

Kako spriječiti zaprljanje, začađenje?

Koristiti visoko oktanska goriva koja sadrže mnoge benefite za motor.

Kako očistiti mlaznice (dizne) za gorivo??

Postoji nekoliko načina za čišćenje ili mijenjanje mlaznica (dizni) za gorivo, koje se nalazi unutar širokog raspona cijena.

injecteur-diesel1507710Najskuplja opcija je promjena mlaznice (jedna je između 800 – 1600 €)

 

remplacement-injecteur16010610Umjereno skupa solucija je skidanje i čišćenje mlaznice što može biti problematično zbog teške dostupnosti pa je cijena popravka između 250 – 800 €.

 

Najjeftinija opcija, bez potrebe za rastavljanjem i vremenski najkraće, koja je alternativa za djelomičnu zamjenu dijelova je tretman hydrogenom sa Carbon Cleaning uređajima. Ova usluga djeluje kao preventivni tretman, preporučuje se svakih 20.000 km, ali može riješiti postojeće probleme u motoru.

noncarbon_cc_1


  • Najjeftinija opcija, bez potrebe za rastavljanjem, vremenski najkraća, koja je alternativa za djelomičnu zamjenu dijelova je tretman hydrogenom sa CC uređajima.
  • Ova usluga djeluje kao preventivni tretman, preporučuje se svakih 20000 km, ali može riješiti postojeće probleme u motoru.