Stanice za uklanjanje naslaga ugljika iz unutrašnjosti motora vozila

Čišćenje svjećica

Zašto se svjećice prljaju?

Ispravno paljenje, ispravno sagorijevanje benzina i zraka su najvažniji faktori određivanja efikasnosti motora i njegovih performansi. Kako bi se osiguralo ispravno paljenje, protok struje izmebougies-encrassées-carbon-cleaning20015910đu elektroda svake svjećice mora biti pravovremen u svim uvjetima. Od vitalne važnosti za motor je izbor ispravnih svjećica sukladno njihovim karakteristikama. Ispravne svjećice moraju biti dovoljno vruće da preveniraju, spriječe zasićenje na nižim okretajima no u isto vrijeme ne smiju se pregrijati i postati problem za smjesu benzina-zraka, tj pred-paljenje. Kada su svjećice neispravne ili neodgovarajuće smjesa je loša i paljenje je otežano. Rezultat toga je loše sagorijevanje goriva, nemiran rad motora, razrjeđivanje ulja i veće zagađenje okoliša.

Kako očistiti svjećice?

Najskuplja opcija

Najskuplja opcija je zamjena svjećica, većina mehaničara će to preporučiti. Cijena ovisi o marki i vrsti svjećice.

Umjereno skupa opcija

nettoyage-bougie-avec-carbon-cleaning1509910Umjereno skupa opcija traži više vremena i mehaničku vještinu. Potrebno je skinuti svjećice i počistiti ih žičanom četkom. U nekim vozilima svjećice su teško dostupne.

Najjeftinija opcija

bez potrebe za rastavljanjem i vremenski najkraća koja je alternativa za djelomičnu zamjenu dijelova je tretman hydrogenom sa CC uređajima. Ova usluga djeluje kao preventivni tretman preporučuje se svakih 20000 km, ali može riješiti i postojeće probleme u motoru.

noncarbon_cc_1

  • Najjeftinija opcija, bez potrebe za rastavljanjem, vremenski najkraća, koja je alternativa za djelomičnu zamjenu dijelova je tretman hydrogenom sa CC uređajima.
  • Ova usluga djeluje kao preventivni tretman, preporučuje se svakih 20000 km, ali može riješiti postojeće probleme u motoru.