Stanice za uklanjanje naslaga ugljika iz unutrašnjosti motora vozila

Čišćenje ventila

Zašto se ventili prljaju?

sans-titre-15-517513110Nakon svakog ciklusa izgaranja ventili postaju zaprljani naslagama ugljika. Iako je to potpuno normalno, pretjerano nakupljanje čađi (naslaga ugljika), može dovesti do progresivnog pogoršanja tvorničkih performansi motora. Pojačana buka motora je drugi negativni simptom. Za vozače je to teška situacija, jer su ventili teško dostupni. Zbog toga, odgovarajuće održavanje motora je imperativ.

Kako očistiti ventile?

Najskuplja opcija

kit-4-soupapes-d-echappement-14014010Najskuplja opcija je rastavljanje i ručno čišćenje ventila. To će većina mehaničara preporučiti.

Cijena će varirati ovisno o marki modelu motora, u svakom slučaju cijena radova će biti visoka jer su ventili teško dostupni.

Najjeftinija opcija

Najjeftinija opcija bez potrebe za rastavljanjem i vremenski najkraća, koja je alternativa za djelomičnu zamjenu dijelova je tretman hydrogenom sa Carbon Cleaning uređajima.

Ova usluga djeluje kao preventivni tretman, preporučuje se svakih 20.000 km, ali može riješiti postojeće probleme u motoru.

noncarbon_cc_1

  • Najjeftinija opcija, bez potrebe za rastavljanjem, vremenski najkraća, koja je alternativa za djelomičnu zamjenu dijelova je tretman hydrogenom sa CC uređajima.
  • Ova usluga djeluje kao preventivni tretman, preporučuje se svakih 20000 km, ali može riješiti postojeće probleme u motoru.