uklanjanje naslaga ugljika iz unutrašnjosti motora vozila

O NonCarbonu

Inovativna NonCarbon metoda čišćenja ugljikovih naslaga predstavlja najefikasniji, ne-invazivan, najpogodniji za okoliš, jednostavan, brz i povoljan način uklanjanja ugljikovih naslaga.

NonCarbon sustav koristi samo vodu i električnu energiju, bez korištenja kemikalija, te nema štetnih nusprodukata, tragova ni nečistoća što ga čini jedinstvenim sustavom na tržištu. Dovoljno je priključiti Carbon Cleaning uređaj na automobil i, nakon 40 minuta, motor je očišćen od naslaga ugljika pa prolazak na eko-testu ne predstavlja nikakav problem.

Naslage ugljika, koje nastaju na dijelovima motora s unutrašnjim izgaranjem, prisutne su u svakom vozilu na cesti. Ulje, previše obogaćene mješavine goriva ili ono lošije kvalitete, gradski ‘start-stop’ način vožnje, sve to uzrokuje brže nakupljanje ugljika. Tanki sloj ugljika ne bi trebao predstavljati veće probleme, ali ih njegovo nakupljanje može uzrokovati. Naslage ugljika mogu znatno utjecati na performanse vozila poput smanjenja snage i okretnog momenta, podrhtavanja motora, učestalog zastajkivanje po hladnom vremenu, povećanu koncentraciju štetnih plinova, kao i na potrošnju goriva.

Tehnologija

NonCarbon uređaji rade tako da elektrolizom vode stvaraju plinove kisik i vodik koji se onda spajaju u novo gorivo. Korištenjem oxy-hydrogen plina, rizici skladištenja i transporta se eliminiraju jer se mješavina plinova stvara na zahtjev, trenutno na licu mjesta. Oxy-hydrogen plin se može koristiti za čiščenje naslaga ugljika u motoru te time poboljšao rad motora vozila.
Jedini sporedni proizvod u oxy-hydrogen izgaranju je vodena para. Ne stvara se niti ugljik niti bilo koja druga otrovna tvar u procesu. Oxy-hydrogen energija može se koristiti kao dodatak standardnim gorivima kao što su benzin, nafta, ulje, lož ulje, acetilen, propan ili tekući plin. Budući da su ušteda energije i smanjenje ugljika od naročitog interesa u zemljama širom svijeta, Carbon Cleaning inovacija je među najučinkovitijima u zaštiti okoliša i proizvodnji čiste energije.

grafika_noncarbon_1

Nakon čišćenja naslaga NonCarbon metodom dolazi do povećanja snage motora, smanjenja emisije ispušnih plinova, manje potrošnje goriva, ali najveće koristi za motor su dugoročne, jer ignoriranje naslaga ugljika može uzrokovati kvarove koji zahtijevaju veće i skuplje popravke.